T +31 (0)544 461294

Productie, modificatie en reparatie van afsluiters

Veilig en betrouwbaar

Lassen en frezen

Historie – sinds 1891 in Groenlo

Machinefabriek De Smidse BV is een metaalverwerkend bedrijf, dat al sinds 1891 in Groenlo is gevestigd. Opgericht door de familie Huijskes heeft het een eeuw lang in de binnenstad van Groenlo als “Smederij Huijskes” dienst gedaan. Tijden veranderen en aan werkzaamheden, zoals het beslaan van paarden en het maken van smeedhekwerken, kwam in de vorige eeuw een einde. De smederij werd steeds meer een volwaardige machinefabriek, waar plaatselijke bedrijven zoals Grolsch, Nedap, Monocon en meubelbedrijven diverse onderdelen lieten repareren en vervaardigen. Het smidsvuur heeft definitief plaats gemaakt voor modernere apparatuur zoals boormachines, lasapparatuur, draai- en freesbanken.

Met de overname van het bedrijf in 1993 door de familie Janssen heeft De Smidse BV zich gespecialiseerd in het produceren, modificeren, reviseren en automatiseren van afsluiters en andere appendages. Klanten, voornamelijk handelaren in afsluiters, bevinden zich in binnen- en buitenland en zorgen voor een wereldwijde afzet van de producten in sectoren als de chemie, petrochemie, energievoorziening, voedingsmiddelenindustrie, riool- en drinkwatervoorziening.

De groei van het bedrijf in de afgelopen decennia, waarbij het aantal personeelsleden en machines sterk gegroeid is, resulteerde in het jaar 2000 in een verhuizing van de binnenstad naar een nieuw pand op industrieterrein Den Sliem in Groenlo. In 2014 is de productiehal met nog eens 50% uitgebreid, om ook in de toekomst een sterke groei te kunnen garanderen. De Smidse BV is op de toekomst gericht en is daarom sinds 2012 een erkend leerbedrijf en biedt aan verschillende technische scholen in de regio stageplaatsen.