T +31 (0)544 461294

Productie, modificatie en reparatie van afsluiters

Veilig en betrouwbaar

Lassen en frezen

Erkend leerbedrijf

De Smidse is op de toekomst gericht en is daarom sinds 2012 een erkend leerbedrijf en biedt aan verschillende technische scholen in de regio stageplaatsen aan. De Smidse is officieel gecertificeerd o.a. door het Kenteq om VMBO en MBO (ROC) stagiaires te begeleiden in diverse studierichtingen van zowel de BBL als ook de  BOL. Hiervoor is bij de Smidse een gecertificeerde praktijkopleider aanwezig.

BOL stage: leerlingen lopen gedurende de opleiding een aantal maanden stage bij één of meerdere bedrijven. Deze leerlingen volgen de beroepsopleidende leerweg (BOL). De studenten zijn bij De Smidse geplaatst via “Metaal Impuls”, een consortium van een aantal bedrijven in de Achterhoek en het Graafschap College, en volgen een opleiding Middenkader engineering niveau 4. Er kan stage gelopen worden als productiemedewerker in de productie (veelal 1e en 2e jaars studenten) of als werkvoorbereide/tekenaar op kantoor (veelal 3e jaars) of ze kunnen werken aan speciale stageprojecten (3e maar vooral 4e jaars).

BBL leerbaan: leerlingen werken gedurende de gehele opleiding vier dagen per week in een bedrijf en gaan één dag naar school of werken 5 dagen per week en gaan naar een avondopleiding (de 18+ opleiding). Deze leerlingen volgen de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) en zijn in dienst bij De Smidse. Bij de BBL studenten kan De Smidse tijdens de studieperiode eventueel nog aanvullende studiemogelijkheden bieden zoals b.v. het behalen van een heftruckcertificaat of VCA diploma. De studierichtingen waarvoor De Smidse een BBL opleiding aan kan bieden zijn momenteel Metaalbewerken uitstroom Basislasser niveau 2, Fijnmechanische techniek uitstroom Verspaner niveau 2 en Fijnmechanische techniek uitstroom Allround verspaner niveau 3.

Voor HBO studenten in de richting werktuigbouw heeft De Smidse ook altijd stageplekken beschikbaar. Dit betreft dan veelal een projectmatige stage waarbij de student naast de dagelijks voorkomende werkzaamheden zoals constructie- en tekenopdrachten een groter project uitwerkt zoals het herontwerpen van bestaande producten, kijken naar nieuwe productietechnieken en efficiëntie in het productieproces.